Thursday, 19 September 2019

So Tired...


haiii korang. maaflah lama tak update blog. koen komen pun tak sempat reply satu satu. bukan apa, cuma sekarang kuliah dah start jadi agak busy sedikit. bila dah busy ni waktu yang free pun untuk berehat je.

taknak cakap banyak pun kali ni cuma nak mengadu yang cikbunga sangatlah penat sejak naik sem ni. entah lah kenapa. tapi memang sangat penat. penat terkejar-kejar bas, kelas pukul 8, kelas habis lewat petang...arghhhhh

takpelah, belajar eang susah pun kan? sabarlah sayang

tapi tu lah, cikbunga plan sem ni nak bawak motor senang sikit nak gerak ke mana. kalau kelas pukul 8, boleh la gerak keluar pukul 745 ke kan? takde lah pukul 7 tu cikbunga dah kena tunggu bas. kalau kelas habis senja tu boleh la terus balik. takpayah tunggu bas dah hmmm lagipun bas takde senja senja ni. minggu lepas cikbunga sampai rumah pukul 8 tau sebab tunggu bas. 
jadi dengan adanya motor ni harap boleh lah jimatkan masa kan?

okeylah tu je rasanya nak membebel dekat sini. insyallah kalau ada masa, cikbunga akan reply komen korang satu satu. thankyou


9 comments:

  1. i feel you . Pernah rasa bangun pagi sebab nak tunggu bas . Kalau lambat , still dapat naik bas tapi kena berdiri plus mintak ihsan orang yang dapat seat tolong pegangkan buku while me struggling pegang besi dekat seat supaya tak terjatuh waktu bas bergerak . N kalau kelas habis awal pun , still kena balik lambat sebab kena follow jadual bas . Life student , penat tapi memorable . .

    ReplyDelete
  2. Teringat pulak waktu dekat UPSI dulu, kena bangun awal gila sebab nak naik bas ke fakulti. Ya Allah berhimpit-himpit naik pergi kelas, balik dari kelas. Alhamdullilah lepas tu dapat IPG. Stay strong, wish you all the best for your study :)

    ReplyDelete
  3. Sokong 100%, Motor ni keperluan dimana-mana pun, setidak-tidaknya boleh menjimatkan masa, ramai student bawak motor gi kelas,
    Cik bunga ni duduk luar kampus ke
    Sabarlah, penat sikit aja tu, hasilnya pasti lumayan kan...

    ReplyDelete
  4. penat sikit masa belajar..dah grad nanti, hilang semua penat tu :-)

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan urusan belajar cikbunga..aamiin..

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya ada motor ni memang convenient sangat. Nak kemana-mana pun even ke kedai, sangat lah senang tapi sayangnya for me, motor ada tapi tak tau bawak, takut actually. I hope you will get to have one very soon, senang nak ulang alik rumah and kelas without having to wait for the bus.

    ReplyDelete
  7. All the best in your study, dik!

    ReplyDelete

Tinggalkan komen ? Terima kasih