Tuesday, 7 April 2020

RekomenFilem : Foxtrot Six (2019) | Review & Link


       1h54min 
⭐️7.0 IMDB 
  
Director: Randy Korompis
Actors: Oka Antara, Verdi Solaiman, Chicco Jerikho, Rio Dewanto

Genres: Action, 🎭 Drama, 🤖 Sci-Fi

Mengisahkan 5 orang sahabat yang cuba untuk menumbangkan sebuah kerajaan. Mereka cuba menyelamatkan negara mereka iaitu Indonesia dari pemimpin yang kejam pada tahun 2030.

Pada tahun itu, Indonesia di kawal oleh parti yang korup iaitu PIRANAS. Tentera PIRANAS ni dikenali sebagai GERRAM. Alaaa diorang ni kira macam pembunuh bersiri yang diupah kerajaan korup tu untuk rakyat yang cuba halang kerajaan PIRANAS ni. 

Pacing cerita ni agak cepat and ending dia agak anticlimactic bagi cikbunga! Oh ya, movie ni dalam english ya. Fully english. cerita ni ala ala hollywood la bagi cikbunga. 

Action dia macam paskal geng. Sesuai untuk siapa yang suka filem aksi yang tak terlampau ganas,berdebar tu. Tapi action dia still padu. Prop dan uniform diorang pakai sangat detail jugak. Cerita Indonesia memang best kalau bunuh-bunuh ni. Boleh dikatakan Indonesia punya level movie ni dah another level.

concept story detail tapi concept art takde. ermm. 
by the way, trailer ni korang boleh tengok dekat youtube.


mana nak tengok? meh nak share link full movie


korang click je link tu okey? selamat menonton guys! bye

dah tengok jangan lupa komen review korang pulakk hehehe. 

12 comments:

  1. watch kissasian online and english subbed. Watch the best kiss asian from the comfort of your living room. kissasian is free and legal.

    ReplyDelete
  2. I like this content , I hope your blog rapidly growth in the worldwide as soon as, time ago there was a proposal, I think in Eastern Europe, dramacool-eng.com

    ReplyDelete
  3. Simply enter into your topic and look above the first video (to the right).which help promote your blog and we hope that your blog is being updated. kissasianbox.net

    ReplyDelete

Tinggalkan komen ? Terima kasih