Saturday, 28 March 2020

PEREMPUAN LETAK APA DALAM HANDBAG?


Hai korang! selamat hujung minggu. in case ada yang taktahu hari ni hari apa, hari ni hari sabtu.  rindunya dengan blog ni. lama tak menaip dekat sini. banyak sebenarnya yang cik bunga nak share kan dekat sini kali ni, siap buat list dah. hehehehe harapnya semua list tu bergerak lah seperti yang dirancang. jangan terbiar sepi dah lah. penat juga fikir 

hari ni taknak sembang banyak. nak sembang benda benda ringan je. kira macam bacaan santai gituwww. by the way, pernah tak korang terfikir apa yang ada dalam handbag perempuan sebenarnya? yang dah biasa bawak handbag tu mesti dah faham kan? kadang kadang ada perempuan yang tak suka bawak handbag, so mesti korang ni pernah tertanya tanya kan apa la yang dibawak tu. lelaki pun sama mesti akan tertanya tanya kan.

WHAT'S IN MY BAG
  1. Kunci - benda paling penting! sebelum keluar mesti check dulu 2-3 kali and cik bunga sentiasa pastikan kunci tu ada dalam beg.
  2. Dompet - ni pun penting jugak. bukan jumlah wang tu yang penting tapi semua kad kad dalam tu
  3. Phone - ni pun boleh sesak nafas tau kalau check beg tiba tiba phone takde
  4. Powerbank - just taknak battery kong. atleast ada 20%
  5. Perfume tapi saiz kecik 
  6. Tisu
  7. Pin lebih 
  8. Make up remover - make up ke tak make up nak kena ada jugak ni. even pakai sunscreen pun kena cuci pakai make up remover sebenarnya
  9. Bekas contact lens & air dia - since i pakai contact lens (travel set)
  10. Basic make up - bb cushion, mascara, lipstick, sunscreen
  11. Earphone - paling penting kalau kena duduk lama
  12. Memo pad & pen 
  13. Mentos/chewing gum - just takut kalau mulut berbau
fuhhh sedar sedar banyak jugak kan?

by the way, ni just benda yang selalu ada. kadang kadang berubah ikut tujuan ke mana. betul tak? ni baru beg anak dara, belum jadi mak mak lagi. saiz beg pun silap silap berubah nanti.orang kata perempuan kena ada atleast  3 handbag. yang tu nanti nantilah cik bunga ulas

so if you dont mind, can you comment below what's in yours?


**sorry tak sempat snap satu satu gambar.

thankyou guys for reading. see you next time. bye. xoxo

13 comments:

  1. dalam beg mesti ada wet wipes, kunci rumah dgn keta, dompet, perfume kekadang je pastu wajib ada bedak serbuk. haha. senang nak touch up sebab sejenis x suka make up.

    ReplyDelete
  2. Xde contact lens je laa..sbb leya tak pakai contact lens tu..

    ReplyDelete
  3. These days I'm only taking a small pouch with me and nothing else. Too lazy to take bring a handbag along. haha
    Thanks for dropping by my blog. keep on updating. ^^

    ReplyDelete
  4. kunci bilik, purse, tisu, makeup remover, tng, student id, lipmatte (ni tgk jugak masa keluar pakai apa), liptint (bila dah malas sgt nak pakai apa but still taknak nampak pucat), power bank (ni peeenting gila sebab phone cepat drain T^T) and paling wajib earphone!!

    handbeg tu dah nak putus segala harta karun sumbat HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  5. hat kunci rumah tu ika letak kat kereta sebab takut hilang kalau letak dalam beg sebab ika selalu cuai.. tapi tapi tapi lepas tu kene marah dengan ibu sebab terjerit-jerit kat lua rumah mintak bukak kan pintu rumah. hahahaha

    ReplyDelete
  6. kalau takat handbag...

    1)Purse
    2)Phone
    3)Tisu
    4)Kad2 (asing drpd purse)
    5)Makeup

    tu jela..

    tapi kalau bagpack gi kelas..uish....

    buku,pencil case,tisu,pad,gula2,lipstick,eyeliner,wet tissue,compact powder,

    hehehe

    jemput be entri terkini

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/03/lagu-dia-putera-by-cuya.html

    ReplyDelete
  7. banyak jugak isi dalam handbag awak tu...hihi

    ReplyDelete
  8. depends jugak benda2 dalam beg ni ikut tempat nak pergi..
    kalo p sek tu haaa segala mak nenek stationary blh jumpa. kalo p mall yang biasa2 la wallet semua tu hehe..

    ReplyDelete
  9. betul betul. rasa mcm tk sempurna kalau tk bwk byk brg.
    bengkung
    kurus
    bengkung bersalin

    ReplyDelete

Tinggalkan komen ? Terima kasih